A Hollóházi zenész fiúk

A három tagú Hollóházi zenekar egy fúvósból, egy hegedűsből és egy harmonikásból áll. A zenészek alkotója Káldor Aurél. Mindhármuk megjelenése nagyon elegáns, igazi szalonzenészekhez méltó. Kézzel festett darabok. Nagyon jól fésült fiatalemberek, akik a nett megjelenés mellett a fényes cipőjükre is ügyeltek.

A hegedűs figurának a gyengéje a hegedű és a vonó vége, sok év alatt ezek szoktak lepattanni, letörni. Szerencsére nekünk mindegyiknek minden része szép, ép.

A harmonikás figura ritkábban fordul elő, mint a hegedűs, illetve fúvós kollégája. Van nekünk egy különleges, szőke hajú, világos ruhát viselő kis harmonikásunk is, ő tényleg igazi ritkaság!

A fúvós leggyakrabban trombitásként ismert figura, bár amit fúj, az szerintem inkább harsona, így jobb, ha maradunk a fúvósnál. Érdekessége, hogy a hangszere lüszter-szerű (fényes felületet adó festék, amelyet anyagedények, porcelán edények, dísztárgyak, díszítő elemek mázaként használnak. A lüszter gyantás fémsókból készült arany-, réz vagy más csillogó fényt adó festék.) ezzel még elegánsabb megjelenést kölcsönöz a kis zenész fiúnak.

Szerintem mind a hárman hamar belopták magukat a női szívekbe. Biztos, hogy sokan láttuk őket a nagyi vitrinjében, vagy a tévé tetején játszani.